Menu
Dermateka-logo-spletna-trgovina

Pogosta Vprašanja

DOSTAVA

Koliko stane poštnina paketa?
Poštnina paketa znaša 3,9 € za dostavo v Sloveniji. Za enkrat pošiljamo samo v Slovenijo.
V koliko časa prejmem paket?
Paket prejmeš v 1-3 delovnih dni od naročila. Vaš paket bo dostavila Pošta Slovenije in boste prejeli tudi SMS sporočilo dan pred dostavo.
Kje je moje naročilo?
Na dan, ko bo vaše naročilo oddano na Pošto Slovenije (v 1-3 delovnih dni) boste prejeli SMS sporočilo s sprejemno številko. Vaš paket lahko sledite na spletni strani https://sledenje.posta.si/ tako, da vpišete vašo sprejemno številko.
Ali lahko naročim paket na služben naslov?
Paket vam lahko dostavimo na vaš stalni naslov prebivališča ali na kraj zaposlitve. Če želite, dostavo na vaš služben naslov, morate navesti ime podjetja in številko osebe, ki bo na voljo za prevzem paketa.

PLAČILA IN VRAČILA

Je spletna stran varna za nakup?
V varnost spletne strani dermateka.com ni dvoma. Vaša transakcija je varna, saj je povezava zavarovana z 256-bitno zaščito.
Lahko izdelke plačam po prevzetju?
Seveda! Izdelke lahko plačate tudi po prevzetju. Možnosti plačila so tudi s kartico, preko UPN obrazca ali z gotovino pri osebnem prevzemu.
Imam težave s postopkom plačila. Kaj lahko storim?
V kolikor imate težave s plačilom nas kontaktirajte na tel. št. 031/250-777 ali nam pišite na info@dermateka.com. S skupnimi močmi bomo odpravili težave kar se da hitro.
Ali lahko izdelek vrnem?
Seveda, v kolikor z izdelkom ne boste zadovoljni, nam ga lahko v 14 dneh od prejema pošljete nazaj in vam vrnemo denar. V kvaliteto in delovanje izdelkov 100% verjamemo, zato vam lahko ponudimo to ugodnost.
Kakšen je postopek vrnitve izdelkov?
Izdelek lahko vrnete v 14 dneh od prejetja izdelka, v kolikor z njim niste zadovoljni. Za vrnitev izdelka nam pišite na info@dermateka.com. Ko prejmemo paket, bomo preverili, ali je vse v redu, in nato vrnili vaš denar. Ta postopek lahko traja nekaj časa. Paket mora vsebovati kos papirja z navedbo vašega imena, priimka in številke naročila, tako da vemo, kdo je prejemnik vračila kupnine.
Ali stroške poštnine pri vračilu krijem sam?
Da, pri vračilu blaga stroške poštnine krijete sami. Stroški poštnine se razlikujejo glede na težo paketa. Ceno lahko preverite na pošti.

NAROČILA

Kako vem, da sem uspešno oddal naročilo?
V nekaj minutah po oddanem naročilu boste prejeli potrditveno sporočilo na vaš e-mail naslov. V kolikor boste plačevali s kartico in bo prišlo do napake pri transakciji, vas bomo o tem obvestili.
Vpisal sem napačen e-mail naslov, kaj lahko storim?
E-mail naslov lahko popravimo v našem sistemu. Prosim sporočite nam pravilen e-mail naslov na info@dermateka.com.
Kako lahko naročim izdelke preko spleta?
Naročilo izdelka lahko opravite hitro in enostavno z naslednjimi koraki:
1. V internetni brskalnik vpišite: www.dermateka.com
2. Na vrhu strani v zavihku ''izdelki'' izberite poljubne izdelke s klikom na gumb ''dodaj v košarico''. S klikom na ta gumb se vam bo prikazala vaša ''košarica'', kjer preverite, če so dodani vsi izdelki, ki jih želite kupiti. V kolikor ste z izbranim zadovoljni kliknite ''nadaljuj na blagajno''.
3. Na blagajni v kvadratke vpišite vaše podatke za dostavo in plačilo in kliknite gumb ''oddaj naročilo''. Po uspešnem zaključku nakupa boste prejeli tudi potrditven e-mail.

Ali lahko spremenim svoje naročilo?
Naročilo lahko spreminjate tako, da nam pišete na info@dermateka.com ali pokličete na tel. št. 031/250-777. Vendar pohitite, v primeru, da bo vaše naročilo že v obdelavi, spremembe ne bodo več mogoče.
Nisem prejel/a potrditvenega e-mail sporočila. Kaj to pomeni?
Prosim najprej preverite, če ste se-mail prejeli v neželeno pošto (''junk mail''). V kolikor sporočila tudi tam ni, nas kontaktirajte na info@dermateka.com in bomo preverili kje se je zalomilo.

NA SPLOŠNO O IZDELKIH

So Dermateka izdelki 100% naravni?
Seveda, vsi Dermateka izdelki so 100% naravni.
Ali izdelki vsebujejo škodljive sestavine?
Ne! Vse naše sestavine so 100% naravne in visoke čistosti. Ne uporabljamo silikonov, umetnih dišav, parabenov, parafina in iz nafte pridobljenih sestavin.
Kakšna je vizija podjetja Dermateka?
Strmimo k temu, da vam ponudimo najkvalitetnejše izdelke z aktivnimi sestavinami v koncentracijah, ki učinkujejo. Poleg tega pa so vsi naši izdelki 100% naravni, saj imamo dovolj znanja, da najdemo alternative sintetičnim sestavinam. Kljub neskončni izbiri kozmetike in vedno večjemu prepričanju, da potrebujemo na stotine izdelkov, Dermateka še vedno strmi k zlatemu pravilu ''manj je več''. To se pozna tudi na formulacijah izdelkov, ki ne vsebujejo nepotrebnih sestavin, ki kožo le obremenjujejo.
Ali lahko uporabljam serum LUCID in kremo ECLIPSE hkrati?
Seveda, izdelka se dopolnjujeta in skupaj še boljše učinkujeta, zato ju lahko uporabljamo v kombinaciji.
Ali lahko khrati uporabim serum LUCID, kremo ECLIPSE in Sunless tan lines?
Seveda, v izdelkih ni sestavin, ki med seboj ne bi bile kompatibilne, kvečjemu s skupno uporabo delujejo učinkovitejše.

O PRŠILU SUNLESS

Kliknite tukaj

O KREMI ECLIPSE

Kliknite tukaj

O SERUMU LUCID

Kliknite tukaj

Niste našli odgovora na vprašanje?

Kontaktirajte nas

Hitra dostava

Vračilo denarja

Varno spletno mesto

menuchevron-down
Shopping cart
There are no products in the cart!